Her kommer «Knoll og Tott» sin brukererfaring:

 JOMAR OG RUNE

Det første som kommer i hodet når vi skal beskrive Kastvollen, er den utrolig gode atmosfæren mellom brukere og ansatte. Alle ansatte står virkelig på for at du skal få et flott opphold her på Kastvollen, alle i fra vaktmester, kjøkkenpersonale, sykepleiere, vernepleiere, helsefagarbeidere, hjelpepleiere, aktivitør, renholdere, ergoterapeuter og fysioterapeuter.

Latteren sitter løst, og du føler deg med en gang veldig velkommen her. Den positive energien og humoristiske tonen til alle ansatte, gjør at du føler deg veldig hjemme, selv om du tross alt er på en rehabiliteringsinstitusjon.

«Det er teknisk umulig å ha en dårlig dag når du er på Kastvollen.»

Alt av treningsutstyr og det du måtte trenge av mat og andre nødvendigheter står til enhver tid tilgjengelig, og du er hjertelig velkommen til å delta med aktiviteter på kveldstid og helg selv. Dette fører til at vi som brukere finner oss fort til rette, og humøret smitter over på oss også.

Maten er veldig god og variert, og de kan tilpasse menyen hvis du har spesielle diettbehov.

Dagene går fort med trening hos ergoterapeut og fysioterapeut. Innimellom har du litt ekstra tid til gode, og da har de en mengde av varierte aktiviteter å velge i, sånn som:

– Håndarbeidsstue med aktiviteter som peddig, strikking, hekling, silkeskjerfmaling, formingsaktiviteter og mye, mye mer.

-Bingo

-Dans

-Sang

– Quiz

– X-box

– Turer til restaurant eller cafe

– Gapahuk med mulighet for bålkos og hygge

– Fiskemuligheter

– Avspenning

– Yoga

– Fellestrim (chairobic med forskjellige øvelser)

– Gåturer med følge av personale (for de som føler seg utrygge på egen hånd)

 Fysioterapeutene og ergoterapeutene besitter meget høy faglig kompetanse innenfor sine fagfelt, og de samarbeider godt seg imellom. Det vises at de kan sine saker når de kartlegger og tilpasser behandling og trening til den enkelte bruker.

De har full forståelse for den enkeltes situasjon og plager, og evaluerer og justerer fortløpende treningen og behandlingen i samråd med deg som bruker. Du kan derfor være trygg på at du får trening tilpasset dagsform og eventuelle plager som måtte komme av treningen.

Samarbeidsklimaet mellom deg og terapeutene er veldig godt, og selv om treningen er seriøs og målrettet, sitter latteren løst.

Dette gjør at treningen går «lekende lett», selv om du får i gang pulsen eller må ta i litt.

Så etter dine tilmålte uker her er du garantert en kraftig forbedring av din fysiske form, uansett hvilket grunnlag og funksjonsnivå du hadde da du kom.

Det er imponerende å se hva de ansatte får til med den begrensede plassen de har til rådighet pr. i dag. Men de gjør hva de kan ut av situasjonen og vel så det. Og vi gleder oss skikkelig til å se hva de får til i et nytt senter med større og mer tilpassede lokaler – Neste gang vi kommer på opphold!

Men husk for all del å gjøre plass til humoren og den positive energien i det nye bygget også! Vi ønsker dere lykke til med byggingen av nye Kastvollen og ser virkelig fram til å ta det nye senteret i bruk!

Med de beste hilsener fra «Knoll og Tott» (Rune og Jomar)

April 2017

 

På Kastvollen for andre gang.

Da var jeg på Kastvollen for andre gang. Hit er det godt å komme med trivelig brukere og betjening og ikke minst god mat.

Først gangen var det LSVT-Big. Denne gangen er det opptrening med flinke fysioterapeuter og ergoterapeuter. Treningen er god og en får opp både puls og kondisjon. Har en skriveproblemer har de et program som heter skrivedans med forskjellige øvelser. Jeg liker meg veldig godt her, gode senger og et godt renhold. Takker for en fin tid her på Kastvollen med god trening og et godt samhold oss brukere mellom.

Kastvollen 22. mars 2017

Ole L.

 

Kastvollen på Inderøya

En plass for å tenke, en plass for å være, en plass for å lære, en plass for å kjenne, en plass for å høre , en plass å bli sett, en plass for å mestre, en plass for oss alle, en plass vi er trygge, en plass vi kan hjelpe, en plass hvor det nytter,  en plass det er rent, en plass med latter, en plass vi behøver, en plass i våre hjerter, en plass uten støy…..

Vi stønner og sliter, du drar og du biter, du er den du er, men hver dag vi liker. Vi undrer oss sammen, vi ……..folket du huser, en sjel du har inne, vil den forsvinne? Vi kommer og forlater, nye som prater, for livet vi kjenner, vi lever som venner, i sorg og i glede, vi har bygget et rede, som ikke kan rives, men bygges på ny, som spenner en bue så stramt før den slipper, vi ønsker å se deg i hvite snipper, i ny drakt du kommer, en vinter eller sommer, vi venter i spenning, vi kommer, vi kommer!

Kastvollen på Inderøya……………!

Thor Hjelmeland 03.10.16